רוצה רק את אבא!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/07/2014 | 08:58 | מאת: מורן

שלום, בני היחיד בן שנה ו 3 חודשים מעוניין כמעט שרק אביו יטפל בו. אני מציעה גם את המענה שלי לבקשות (כמו האכלה, משחק, החלפת חיתול וכו') אבל הוא צורח 'אבא אבא' ומעוניין רק באביו, מגיל חצי שנה בערך. אציין כי שנינו מבלים איתו פרק זמן דומה ביום. כשאני לבד איתו הוא נהנה איתי מאד ואין מגבלה וכשאביו מגיע הוא מעוניין כמעט רק בו. יש לו העדפה ברורה ומוחצנת גם לסבתו על פני סביו. אנא הכוויני אותי מה לעשות כיוון שאני במצוקה גדולה. תודה רבה

25/07/2014 | 02:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, העדפה עקשנית של הורה אחד על פני האחר אינה משקפת בדר"כ יותר אהבה להורה המועדף, או דחייה של ההורה האחר. לעתים קרובות מדובר בתוצאה של משהו "מקומי" ושולי, שהתנפח וגדל בממדיו כתוצאה מתגובת ההורים עצמם (בדר"כ ההורה הנעלב). לפעמים, ברגע מסוים הילד באמת מעדיף הורה אחד על פני ההורה השני, והעדפה זו קשורה למשהו נסיבתי וחסר חשיבות. ההורה הנעלב, נעצב מאד, מרגיש אולי גם כעס, אכזבה, בושה או אשמה. רגשות אלה עלולים להפריע לו לתפקד ביעילות, לעורר מתח בבית, ובדרך מעגלית להנציח את ההעדפה כלפי ההורה האחר, שנשאר נינוח וזמין רגשית. אם תוכלי לומר לעצמך שאת אמא טובה, לפרגן לתינוק ולאביו את הקשר החם והאמיץ, ולשמוח ברגעי הביחד שלכם, משהו ישתחרר שם באטמוספירה בבית, והילד יוכל לחוש את הנינוחות והשלווה שלך. לעומת זאת, מתח וחרדה אצלך עלולים לעבור גם אל תינוקך, ולפגום בתחושת הנוחות בקשר. הזכירי לעצמך עד כמה תינוקך זקוק לך, נהנה בקרבתך ואוהב אותך. נצלי את הזמן שהוא עם אביו למילוי מצברים ולפעילות מהנה עבור עצמך. אם את מרגישה שהאווירה בבית נשארת מתוחה ומכאיבה מדי עבורך, פני לעזרה אצל פסיכולוג ילדים, ובקשי הדרכת הורים קצרה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים