ילד שמרביץ לעצמו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2014 | 21:40 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי. הבן שלי בן 8.5 ילד מבריק! היום שוחחה עימי מנהלת הקייטנה וסיפרה לי שאתמול היתה סצינה שהדאיגה אותה, הם היו צריכים לצאת כל הקבוצה להצגה והוא בכלל לא רצה, אז הוא הטיח את הראש בדלת ואמר שנמאס לו מהחיים האלו..... כששוחחתי עימו בערב להבין מה היה הוא אמר לי שהוא לא התכוון לומר את מה שאמר ולפעמים כשהוא מתעצבן או מתוסכל הוא מרביץ לעצמו או מכאיב לעצמו וזה גורם לו להרגיש יותר טוב....... נורא נורא מדאיג אותי המשפט הזה... אנא עזרתכם והכוונתכם לטיפול הראוי!!! תודה מראש

18/07/2014 | 12:04 | מאת: קובי והב

שלום, הענשה עצמית מבטאת מצוקה וקושי נפשי. הפגיעה העצמית היא הדרך של הילד להתמודד עם המצוקה ולתקשר אותה לסביבה. הקושי הטבעי של הבוגרים לראות ילד פוגע בעצמו מייצר התגייסות ותשומת לב מוגברת, לכן חשוב שתתמקדו יותר בקושי עצמו ופחות באופן ההתמודדות ובהכאה העצמית (זאת כדי למנוע מצב בו ההתנהגות מקבלת חיזוק מהסביבה). כמובן שרצוי להימנע מהעברת ביקורת, כעס או עונשים כתגובה. ישנה סבירות גבוהה שהסימנים האלו מעידים על מצוקה אמיתית המחייבת התייחסות מקצועית, לכן למען הסר ספק, אני ממליץ לכם לפנות לפסיכולוג/ית ילדים קליני לצורך הערכה, ובהמשך טיפול ו/או הדרכת הורים לפי הצורך. שיהיה סופ"ש רגוע ובטוח, קובי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים