הכנה לניתוח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2014 | 11:58 | מאת: אילנית

שלום וברכה, בני בן הארבע וחצי יעבור ניתוח להוצאת שקדים ופוליפים בסוף החודש. שאלתי- כיצד ניתן להכין אותו למהלך הזה? חשוב לציין שהילד מאוד בוגר ומבין אבל עדיין אני מתלבטת כיצד להציג בפניו את העיניין ? תודה

18/07/2014 | 11:08 | מאת: קובי והב

שלום אילנית, עוד לפני שאתם מכינים את הילד, דאגו להגיע לשלב זה כשאתם עצמכם מכירים היטב את התהליך, את מה שצפוי בכל שלב, כולל מה שפחות צפוי, ומסוגלים להתעסק בזה במינימום חרדה. ככל שאתם תהיו בטוחים ורגועים כך הילד יחוש בטוח ורגוע יותר. בגילו, אפשר לחשוף אותו לפרטים רק כמה ימים לפני הניתוח, כדי לא לעורר חרדות מיותרות. בדר"כ, מה שעוזר למבוגרים עוזר גם לילדים: מידע ענייני, הניתן ברמות פירוט משתנות - בהתאם לגיל, להתעניינות ולסקרנות של הילד. לאחר ההסבר על מהות הניתוח והצורך בו ("הניתוח יעזור לך להישאר בריא, ולא לסבול כל הזמן מכאבי גרון"), אפשר יהיה לעבור להיבטים הפרוצדורליים ("נגיע לבית החולים בבוקר, ואז אתה תלך לישון ולא תרגיש כלום. כשתתעורר תרגיש כאב גרון, אבל תוכל לאכול גלידה או משהו קר שייקל עליך"). בשלב זה, אני מציעה להקשיב לשאלות שלו, ולענות עליהן בקצרה, מבלי להעמיס מידע מיותר. אפשר לעודד את הילד לשחק משחק דמיוני שיסייע לו לתת ביטוי לרגשותיו לפחדיו, או להשליכם על מישהו אחר (דובי, בובה) העומד לפני אשפוז או ניתוח. כדאי לזכור שילדים קטנים אינם ערים לסכנות שמפחידות אותנו, ובדר"כ פוחדים מדברים "קטנים" ושוליים יותר. רצוי להקשיב לזה, ולתת את המענה בהתאם. אפשר להצטייד מראש בצעצועים תואמים (ערכת רופא, מזרקי פלסטיק, מסיכות סטריליות, וכו') שיעודדו את המשחק, בספר ילדים העוסק בנושא וכד'. וכמובן לא לשכוח הבטחה למתנה או בילוי ליום שאחרי.. שתהיה רפואה שלמה, וסופ"ש שקט ובטוח. קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים