מחשבות רעות אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/08/2016 | 22:14 | מאת: אמא אחת

שלום, בתי בת החמש עולה עכשיו לגן חובה - גן חדש שבו יהיו כ - 7 ילדים מהגן הקודם שלה. בימים האחרונים היא אומרת הרבה שיש לה מחשבות רעות ובעיקר כשהיא שוכבת במיטה שלה (היא מתכוונת גם לחלומות). ישנם גם לילות בהם היא מתקשה להירדם (מדובר בילדה שנרדמת בדרך כלל מיד כשהראש נוגע בכרית). ברור לי שהיא מוטרדת ממשהו אך אינני מצליחה להוציא ממנה מה הדבר המטריד. מניחה שמדובר באוסף של סיבות ולא רק אחת. לפני כשבועיים היא גם ביקרה בבית של חברה מהגן והמפגש הסתיים בריב (הבנות ממש הלכו מכות) וכשהגעתי מצאתי אותה במצב של זעם אדיר שמעולם לא ראיתי אצלה. מדובר בילדה עדינה ורגישה שיודעת היטב את ההבדל בין רע וטוב ומותר ואסור. היא לא דיברה איתי על הביקור מאז שהיה אך לפני כמה ימים כששיחקנו משחק זיכרון עם תמונות של ילדי הגן והיא הוציאה את התמונה שלה, היא נתנה לי אותה ואמרה שלא רוצה אותה אצלה. בימים הקרובים עומדת ליפול לה שן וביקשתי ממנה שתתחיל לחשוב על איזו מתנה תרצה לקבל מפיית השיניים. היום אמרה שהיא רוצה שהפיה תביא לה משהו שיפסיק לה את המחשבות הרעות. נשארתי חסרת אונים אל מול הבקשה... אשמח לעזרתך. תודה.

שלום, כפי שאת מתרשמת ישנם מספר נושאים שייתכן ומטרידים את ביתך, החל מסיום המסגרת הקודמת ומעבר למסגרת חדשה וכלה במריבות אגרסיביות שמשאירות משקעים שליליים. נראה כי המחשבות הרעות מבטאות, בין היתר, את הצורך של ביתך לעבד, בתוך קשר, את כל מה שקורה לה בחיים. ראשית כל חשוב שתצליחי להעביר לביתך את המסר שאת רואה אותה ורוצה להבין מה עובר עליה. אפשר להתחיל בכך שתגידי לה שאת יודעת שקורים הרבה דברים ושהיא בטח חושבת עליהם במהלך היום ושהמחשבות מגיעות עד ללילה ושאז קשה לישון. כמובן שקשה מאוד לדעת את כל מה שמטריד, וגם לפתור את זה, בשיחה אחת. יכול להיות שאתן (ואבא) זקוקות לשגרה בה מפנים באופן קבוע ועקבי, זמן להיות ביחד, לדבר ולחלוק תוך כדי יצירת אווירה נעימה. מציעה להתחיל לייצר התכווננות שכזו ולבחון אם יש לה השפעה מיטיבה. במידה ולא, אז אפשר להיעזר בכמה פגישות של הדרכת הורים. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים