הדרכה בנוגע להתנהגויות חדשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2015 | 13:12 | מאת: חסוי

ליאת שלום, לבני בן ה-6 יש בתקופה האחרונה התנהגויות חדשות, גם של כעס וגם של ניקיון, בדר"כ מופנה כלפי אחותו כאשר הוא מבקש ממנה לא להתקרב לחפצים שלו ואם היא עושה את זה הוא מנקה את השולחן למשל בכעס. מעדיף שגם אני לא אשב ליד השולחן או אגע לו בדברים יש לו משפט שהוא חוזר עליו לפני השינה שמרגיע אותו והוא מחכה שאענה לו עליו גם אם הוא שואל את זה כמה פעמים באותו ערב. יש לו משחק לגו שהוא מאוד אוהב אך הוא ישחק איתו רק לפני המקלחת לפני מעל לחודש זה קרה בתדירות גבוהה יותר כיום זה קורה פחות אך עדיין קיים. כל התנהגות או משפט כזה מקפיצים אותי ומאוד בולטים לי. התייעצתי ונאמר לי שמדובר בסימפטום של חרדה ושצריך להוריד את הלחץ שלו ולהרגיע. אני מנסה לעשות זאת (מבלי לדעת מה הסיבה ללחץ) אבל במקביל אני לא יודעת איך להתייחס למקרים בהם הוא מנקה או כועס או כשהוא מפנה אליי שאלות כדי להרגיע את עצמו. אני מרגישה שאני זקוקה להדרכה לגבי אותם המקרים אך לא יודעת למי לפנות האם פסיכולוג ילדים שעובד בשיטה הקוגניטיבית התנהגותית הוא הכתובת שלי (מאיזה גיל ניתן לטפל בשיטה זו?) או הדרכת הורים רגילה ? תודה

שלום, ליאת לא נמצאת השבוע ולכן בנתיים אני אענה לך. נדמה לי שהעלית את השאלה הזו כאן בפורום לפני פרק זמן מסוים ואכן אושר לך שככל הנראה מדובר כבסימפטום חרדתי. אם את מבחינה שמדובר בסימפטום שהולך ומתפתח, הופך מוכלל למצבים שונים ומול אנשים רבים יותר, בהחלט fכדאי לגשת להתייעצות עם איש מקצוע. מומלץ מטפל קוגניטיבי התנהגותי שגם עוסק בהדרכת הורים, ובהחלט ניתן לטפל בילדים בני 6 לפי הגישה הזו, אולם קחי בחשבון שזה גם תלוי מקרה והמטפל עצמו, לאחר שיפגוש את הילד, יוכל לומר לך אם המקרה הספציפי מתאים. בכל מקרה בעיני גם הדרכת הורים "רגילה" בהחלט תוכל להאיר את עינייך, לסייע לך להבין טוב יותר את ההתהנהגויות של בנך וכיצד להיות עבורו באופן מיטיב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים