טבעונות ורגישות לפרוקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/09/2015 | 17:17 | מאת: חן

אני טבעונית מזה שש שנים וצמחונית שנים רבות קודם. סובלת מדי פעם מהתקפי כאבים מתמשכים בבטן תחתונה וגב תחתון ובאותה עת מגזים מרובים בדיקות שגרתיות יצאו תקינות אבל אובחנתי כבעלת רגישות לפרוקטוז איך מאזנים בין תזונה טבעונית לחלוטין ובין רגישות כזאת?

שלום לך פרוקטוז הוא סוכר הפירות ומצוי בהם. אגוזים מכילים כמות קטנה יחסית של פרוקטוז. ירקות גם הם טובים עבורך. ממליצה לפנות להתייעצות מסודרת עם דיאטנית קלינית שתאזן בין הצרכים הבריאותיים והמגבלות בתזונה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה