פרוו וירוס והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/10/2016 | 11:41 | מאת: נעמה

שלום רב אני בהריון בשבוע 29. לפני שבועיים ביצעתי בדיקת דם לפרוו-וירוס, לאחר שהומלץ לי על כך באקו לב עובר בשל ממצאים קלים שנמצאו (אם כי הבדיקה תקינה סהכ). בדיקת הדם הראתה igm שלילי, אך igg חיובי.. הבנתי שהמשמעות היא שאני לא חולה כרגע, אך בעצם מאחר ומעולם לא ביצעתי בדיקה זו קודם לכן, אין דרך לדעת האם בתחילת ההריון כן הייתי חולה בכך.. 1. מתחילת ההריון לא חליתי בשום מחלת חום קשה או קלה, אך הייתה לי דלקת באוזן (בתרבית נמצא חיידק באוזן). האם יכול להיות קשר לנגיף הפרוו? 2. אומנם לא עשיתי בדיקת דם לפרוו אך לאורך ההריון ביצעתי מספר בדיקות דם ובשום שלב לא היו סימנים למחלה או זיהום בספירת הדם. אם היה זיהום של פרוו, האם ברוב המקרים ניתן היה לראות רמז לכך גם בספירת דם פשוטה מבחינת כדוריות לבנות? 3. תמיד יש לי נטייה קלה לאנמיה אך מתחילת ההריון יש לי במיוחד והמוגלובין עומד כעת על 9.7. אני יודעת שאנמיה אופיינית להריון, אך כשמדברים על אנמיה שקשורה לפרוו האם זה אמור להיות במקביל ל igm חיובי או שנוכח גם אחרי שהפך שלילי? ועל איזה ערכים של המוגלובין מדובר באנמיה המקושרת לפרוו? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות

שלום נעמה, 1. אינני מכיר דלקות אוזניים שנגרמות ע"י נגיף ה'פרוו'. 2. המספר של הכדוריות הלבנות בספירת דם שגרתית איננו מרמז על זיהום ב'פרוו'. 3. גם האנמיה המתוארת בשאלתך איננה מרמזת על זיהום בנגיף זה, ואינני מכיר קשר סיבתי ייחודי בין IgM חיובי לנגיף זה לבין ערכי המוגלובין שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות