חיסונים - אדמת חזרת חצבת ואבעבועות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2016 | 09:37 | מאת: מרינה

הבת שלי בת שנתיים וחודשיים. לצערנו הסתבר במועד בו קבלה את אחד החיסונים של גיל שנה היה לה גם מחלה ויראלית החום עלה ל 40.3 , כשהחום התקרה ל 40 היה קשה להורידו וגם היו לה מעט תנועות לא רצוניות (פרכוסים??). בשל החשש שמא התגובה הקשה היתה כתוצאה מהחיסון, טרם חיסנו אותה ל MMRV. האם היית ממליץ לחסן אותה ל MMRV ? כיצד אפשר להפחית סיכונים לתגובות חריפות? כמו כן במשפחה המורחבת יש 2 ילדים החשודים להיות על הספקטרום אשר הדבר התפרץ אצלם האחד בגיל 4 והשני בגין שנה בערך. האם החיסון עלול לגרום לנזקים מסוג זה? האם כדאי לבקש חיסון רק לחצבת שזו למעשה המחלה בעלת פוטנציאל הסיכון הגבוה יותר? תודה רבה. מרינה

שלום מרינה, 1. אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין חיסוני MMRV לבין "הספקטרום". 2. אני ממליץ לכם להתייעץ על היתרונות והחסרונות של חיסון בתכם ב- MMRV עם רופא/ת הילדים שלכם, ולזכור ש'בסופו של יום' ההחלטה היא שלכם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות