פצע קטן וטטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2016 | 22:57 | מאת: עמרי

שלום. אני עובד באפריקה. לפני יומיים נחתכתי חתך מזערי באצבעות הידיים מברזל. הסביבה הייתה סביבה של אדמה וגשם. לאחר כמה שעות נזכרתי וזטפתי את הפצע ושמתי פולידין. האזור של הפצע לא התנפח אך עדיין כואב לי שם לאחר יומיים והאזור מעט אדום. אני יודע שזה נשמע מאוד מינורי, אך רציתי לדעת האם אני בסכנה לטטנוס (חוסנתי בצבא לפני כ7 שנים). או לזיהום אחר ? יש תסמינים שמהם עליי לחשוש ? תודה

שלום עמרי, 1. כל חתך בעור (בלי קשר לגודלו) עשוי להיזדהם בחיידקי עור- זיהום המכונה לעיתים "שושנה" (Cellulitis). 2. בלי קשר לכך, בחתך מזוהם (באדמה למשל) עשוי להתפתח זיהום גם בחיידקי 'טטנוס'. הצורך בזריקת דחף כנגד זיהום כזה- לאדם מחוסן, אחרי 5 שנים או 10 שנים ממועד הזריקה הקודמת- תלוי בגודל החתך, בצורתו, בנסיבות היווצרותו, בדרגת הזיהום הסביבתי שאליה הוא נחשף וכד'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות