קלבסיאלה עמיד לאנטיביוטיקות מסוג פוזיטיב esbl

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/06/2016 | 23:54 | מאת: שוש

שלום רב אימי בת 78. לאחרונה שוחררה מבית חולים עקב נפילה. בעקבות כאבי בטן שהציקו מעט( לא קשור לנפילה) החליטה הרופאה לערוך בדיקות דם ושתן. בבדיקת שתן נתגלה קלבסיאלה בעל מנגנון עמידות לesbl פוזיטיב. ניטרטים חיובי. החום סביב 36.8-37.0. אין תלונות אחרות. הרופאה החליטה לתת אנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס ל 10 ימים בגלל שהיה לאמא ספסיס בעבר ואני שמחה על החלטה זו. בבדיקת העמידות רואים שהחיידק רגיש לציפרו ובכל זאת אני מודאגת משום שהינו עמיד לכל כך הרבה סוגי אנטיביוטיקות. האם יתכן מצב שבו החיידק לא יחוסל בגלל עמידותו/ חוזקו , למרות שלפי הבדיקה הוא רגיש לציפרו? ובכלל כמה הוא מסוכן מכל חיידק אחר? ולמה אמא חוטפת את זה כל פעם שהיא משתחררת מבית חולים? תודה מראש שוש

שלום שוש, 1. בבתי חולים בארץ יש חיידקים עמידים, וכל מי שמתאשפז בהם עלול להידבק. 2. תמיד קיימת אפשרות שטיפול אנטיביוטי מסוים שניתן לחולה עם זיהום חיידקי לא יצליח, אבל לא ברור לי מדוע את מניחה זאת מראש כאשר החיידק שצמח אצל אמך הינו רגיש לאנטיביוטיקה שאותה היא מקבלת, והיא לוקחת אותה כהלכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות