לאחר ניתוח klebsiella oxytoca

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2016 | 15:56 | מאת: ניק

לאחרונה עברתי ניתוח בלסת. אחרי הניתוח לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבוע. לאחר שבוע בו הפסקתי ליטול הופיע ריח רע,נפיחות ומוגלבה כתומה באיזור הניתוח. רופא המשפחה רשם לי אוגמנטין למשך חמישה ימים. לפני שהתחלתי את הטיפול לקחתי בדיקה של הנגע. אחרי שסיימתי את טיפול האוגמנטין בדיקה הגיע הבדיקה שמצאה באיזה חיידק מדובר, והרופא רשם לי אנטיביוטיקה ciprofloxacin 500 כי לפי מה שהוא אמר הוא הטיפול הנכון. לפניי שבוע בערך סיימתי את הטיפול וכעת אני מרגיש את הסימפטומים חוזרים, הריח הרע והנפיחות. אני כמובן אלך לרופא המשפחה. אבל אני אשמח אם מומחה כמוך יתן עצה כדי שלא אעבור טיפולים לא אפקטיביים ואבזבז זמן יקר. תודה מראש, ד"ר הלפרין!

שלום ניק, משאלתך לא ברור לי: 1. האם באזור הניתוח הושאר גוף זר כלשהו? (למשל בורג או תפר). 2. לאילו אנטיביוטיקות רגיש החיידק הנ"ל שצמח בתרבית שנלקחה מאזור הניתוח? הרבה בריאות אפי

07/02/2016 | 20:56 | מאת: ניק

הושארו תפרים באיזור הניתוח. איני יודע לאיזו אנטיביוטיקה רגיש החיידק klebsiella oxytoca. לכן פניתי אליך, כי אני חושש כי לאחר כמה וכמה טיפולי אנטיביוטיקה ממושכים הסימפטומים חוזרים. תודה מראש!

מנהל פורום מחלות זיהומיות