זיהום בדרכי שתן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/11/2015 | 14:54 | מאת: דנה

ביתי בת 23 . בגיל שלוש היה שתן דמי עם צריבה ונמצא זיהום באי קולי, מאז מספר ארועים דומים שחלפו עם אנטיביוטיקה. כאשר בדקנו צמח תמיד אי קולי.עכשיו שוב היתה לה צריבה עזה ,לא יכלה לקום מהשרותים (אחרי כמה שעות השתן נראה ממש כמו דם ) בסטיק היה רק דם פלוס שלוש ללא סימני זיהום ועכשיו חזרה תרבית ללא צמיחה. היא קבלה מהרופא זינט והתופעות השתפרו מאוד תוך 24 שעות : נשארה רק צריבה בסוף מתן שתן. האם יתכן שהחיידק לא זוהה בסטיק ובתרבית כי עשתה את הבדיקות רבע שעה אחרי שהתחילו הכאבים??? תודה

שלום דנה, 1. הסיבה העיקרית לאי צמיחת חיידק בתרבית שתן (שנלקחת מחולים עם זיהום חיידקי בדרכי השתן) היא נטילת אנטיביוטיקה ע"י החולה ל פ נ י לקיחת דגימת השתן לתרבית. יחד עם זאת, כאבים שמהם סובל/ת החולה אינם אמורים להשפיע על תוצאת התרבית. 2. לשתן דמי יכולות להיות מספר סיבות, שרק חלקן זיהומיות, ואם וכאשר לא מדובר בזיהום אני ממליץ להפנות שאלות בנושא זה לרופא/ה נפרולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות