הדבקה במהלך בדיקת אף אוזן גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/10/2015 | 19:09 | מאת: משתגעת

שלום הייתי היום אצל רופא אף אוזן גרון (םרופיסור) באופן פרטי בתקווה שזה יהיה יותר טוב מאצל הרופאים בקופה. החדר הקטנטן בעיניי לא עמד בשום סטנדרט של הגנייה. הוא בדק לי הגרון באמצעות מקל מפלאסטיק ולא זרק לפח אלא שם על שולחן ואז שמתי לב שיש עוד אחד ככל הנראה משתמשים שוב ולא זורקים לאחר מכן החדיר לי לתוך האוז חלק מתכתי כמו שזה שבראש האוטוסקופ אבל יותר גדול... לא השתמש בכפפות לא רחץ ידיים בין מטופל למטפל לא כלום.. כשהתחלתי להבחין בסטנדרט סירבתי להמשך ביצוע הבדיקות ולבדיקת האינדוסקופ לאף (האינדסקופ היה תלוי בלי כיסוי מעל לכיור המיועד לרחצת ידיים, ולאחר מכן שם אותו על אותו שולחן מלא מקלות פלאסטיק שבדק באמצעותם הגרון שלי ושל האחרים). קיצור יצאתי בתחושה זוועתי וכששאלתי המזכירה איך מחטאים אמרה הוא מחטא ולא יודעת איך. אין אוטוקלאפ ולא כלום. המקל החדיר אותו לפה שלי והחלק המתכתי ממש לתוך האוזן מה הסיכוי למחלות מדבקות (הרפס, אידייס, היפטטיטס סי או אפילו חיידקים שגורמים למחלות באוזניים)???? תודה

שלום משתגעת, אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכוייך להידבק במחלה זיהומית כלשהי במהלך הביקור הרפואי המתואר בשאלתך, אך עקרונית הדבקה ב'הרפס', 'אידס', ו'הפטיטיס סי' דרך מכשירים רפואיים כגון לוחץ לשון או 'אוטוסקופ' נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

08/10/2015 | 20:50 | מאת: משתגעת

תודה רבה ד"ר על המענה המהיר ההסתברות נמוכה או בלתי סבירה גם אם כשירים אלולא עברו חיטוי כלשהוי? לא נצברים נוזל במתקן דמוי אוטוסקופ העלולים להעביר זיהומים? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות