cmv וכאב גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2015 | 22:58 | מאת: ניב

שלום רב, אני מאובחן כ-cmv positive מאז חודש מרץ 2015. במהלך התקופה נוצרו נוגדנים ( IGG-60.70 ) והתקופה הראשונית של עייפות וחולשה חלפו זה מכבר. התופעה שמלווה אותי מאז ומכבידה עלי היא כאב גרון. אני מתקשה לדבר לאורך זמן, קל וחומר להרים את קולי, לשיר וכיו"ב. כיון שאני משמש מורה במקצועי וקולי הוא האיבר (כמעט) החשוב ביותר עבורי, ביצעתי בדיקות אצל א.א.ג ו-us לשלול בעיות פתולוגיות כאלו ואחרות. לשמחתי לא נמצאו ממצאים. שאלותיי הן אלו: 1. האם רק הזמן ירפא את הגרון, כלומר היעלמות הוירוס, או שישנו טיפול מומלץ כזה או אחר? 2. חזרתי לעסוק בספורט בחודשיים האחרונים, כיון שפיסית אני מרגיש בסדר (גמור). האם העיסוק בספורט מעכב את החלמתי ועליי לנוח מנוחה מוחלטת? אציין כי רופאת המשפחה שלי איננה משייכת יותר את כאב הגרון ל-cmv ועל אף "הטרדותיי" בעניין היא סבורה שהקשר בין הכאב לוירוס איננו ממשי. בנוגע לספורט הרופאה אמרה לי שבמידה ואני חש בטוב אני יכול לעסוק בספורט, ולכן חזרתי לפעילות די אינטנסיבית. תודה על כל סיוע, ניב

שלום ניב, לאחר הדבקה ב- CMV הוא נשאר בגופנו "לנצח", אך לא בהכרח אחראי על כל תסמין/תופעה שממנו/ה אנו סובלים במהלך שארית חיינו. במילים אחרות, גם אני לא השתכנעתי שהנגיף עדיין פעיל אצלך (ו- IgG 60 הוא מצא רגיל בהחלט לאדם שנדבק בעברו ב- CMV). המלצתי- המשך ברור ע"י רופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

27/08/2015 | 14:04 | מאת: ניב

תודה רבה. אני מבין מתשובתך שאני יכול לעסוק בספורט בצורה חובבנית,הלא כן?

מנהל פורום מחלות זיהומיות