הידבקות ממחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2015 | 10:38 | מאת: מיקה

שלום רב, ביום ראשון שעבר הגיעה מחליפתי לעבודה ולאחר יום חפיפה אחד התחיל לעלות לה החום וכרגע היא מעל שבוע בבית עם חום לאחר שגילו אצלה את החיידק של מחלת הנשיקה. הרופא אמר לה שהחום ככל הנראה יעבור עד סוף השבוע הזה ואז היא תוכל לחזור לעבודה בשבוע הבא (כלומר ב-2/8/15). השאלה שלי מה סיכויי ההדבקה בהנחה שלא היה לי לעולם מחלת הנשיקה ושאנחנו כמובן יושבות בצמוד שבוע שלם לצורך החפיפה בחדר ללא חלונות. אודה על תשובתך בהקדם, זה ישפיע עליי באם להגיע לעבודה או לא. תודה מראש

שלום מיקה, 1. ל'מחלת הנשיקה' יש מספר גורמים, שהנפוצים שבהם (בארץ) הם הנגיפים (ולא החיידקים!) הקרויים CMV ו- EBV. 2. אני חושש שאין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך בגורם המחלה של חברתך, גם בגלל שזהותו לא ידועה לי וגם בגלל שיש יותר מדי משתנים שקובעים את הסיכוי הזה. 3. המלצתי לך- להתייעץ בנושא עם הרופא/ה התעסוקתי/ת הקשור/ה למקום עבודתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות