שעלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2015 | 07:55 | מאת: גלית

בני בן 7 חודשים משתעל מזה 3 ימים מידי פעם , ללא חום עם צינון מאוד מאוד קל. עד כה קיבל את כל החיסונים ע"פ משרד הבריאות לגיל חצי שנה. בגלל ריבוי מקרי השעלת לאחרונה, מה הסיכוי כי מדובר בשיעול שמקורו בחיידק השעלת? אני שואלת כי קראתי שהסימפטומים למחלה בתחילתה מאוד קלים ודומים להצטננות קלה.

שלום גלית, קבלת שלושה חיסונים כנגד שעלת (בגילים חודשיים, 4 חודשים ו- 6 חודשים) מורידים מאד את הסבירות שתינוק בן 7 חודשים יחלה בשעלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות