כניסה להריון לאחר CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2015 | 10:07 | מאת: nicki

כמה זמן לאחר ההדבקה ניתן להכנס להריון? ואיך ניתן לדעת האם אני עדיין חולה (ההדבקה המשוערת היתה בנובמבר אבל יש לי כל הזמן תסמינים של מחלתה נשיקה וכרע גם בלוטות הלימפה בצוואר מוגדלות).

שלום nicki, 1. כדי לדעת אם את עדיין מפרישה CMV, למשל בשתן, יש לבצע בדיקת שתן לנגיף בטכניקה הקרויה PCR. 2. רופאים רבים ממליצים לנשים שחלו ב- CMV ומעונינות להיכנס להריון להמתין לפחות חצי שנה ממועד התחלואה החריפה, או עד להפיכתו של ה- IgM שלהן לנגיף מ'חיובי' ל'שלילי' (המאוחר מבין השניים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות