דלקת בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2015 | 17:34 | מאת: יוהן

שלום דר הלפרין לפניי יומיים אובחנתי כחולה בדלקת בלוטת הרוק (סיאלאדניטיס) שהתבטאה בנפיחות מתחת האוזניים. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מג. עכשיו אני מרגיש שיפור מסוים במצבי ויש לי פחות כאבים. השאלות שלי הם: 1.האם וירוס יכול גם לגרום לדלקת? האם במקרה כזה הטיפול האנטיביוטי אינו יעיל? 2.איזה סיבוכים יכולים להיגרם במיקרה ולא מקבלים טיפול נכון לזיהום? תודה

שלום יוהן, 1. דלקת של בלוטת הרוק יכולה להיגרם גם ע"י נגיפים (שהמוכר בהם נקרא נגיף החזרת). 2. 'מוקסיפן' היא איננה תרופה יעילה כנגד זיהומים נגיפיים. 3. לכל זיהום לא מטופל יש סיבוכים אחרים. למשל, זיהום חיידקי לא מטופל של בלוטת הרוק יכול לגרום לכך שבאזור תתפתח מורסה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות