עזרתכם הדחופה, עובר בסכנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2015 | 12:29 | מאת: אבי

שלום רב, אנחנו נמצאים בתהליך פונדקאות בנפל בשבוע 20 + 5 בבדיקות הדם האחרונות גילו שיש לפונדקאית סיפיליס (עגבת). לפני ההריון, בבדיקות הדם לא היתה לה עגבת. בנסיון לברר מתי נדבקה וממי הפונדקאית טוענת שלא קיימה יחסי מין לאחר הבדיקה הראשונה לפני ההריון (שזה לא הגיוני). אז אין לנו מידע לגבי מתי נדבקה. הפונדקאית מטופלת כעת בפניצילין. כמה שאלות: 1. מה עלינו לעשות כדי לברר באיזה שלב היא? 2. כיצד בודקים האם העובר נדבק? באיזה וודאות זה. אנחנו מרגישים בודדים במערכה והרופאים שפנינו אליהם נתנו תשובות סותרות. מדובר ברופאים פרטים שעולים המון כסף. מי מומחה במחלות זיהומיות כמו עגבת לנשים בהריון שתוכלו להפנות אתנו אליו שגם יוכל להסביר מה לעשות ולבדוק ממצאי בדיקה שנביא לו? תודה רבה על העזרה. אבי

שלום אבי, אינני מרגיש נוח לתת לך תשובה כל כך קריטית דרך האינטרנט, אך עקרונית ניתן ל נ ס ו ת לזהות פגיעות מבניות בעובר, כגון אלו שנגרמו ע"י עגבת, בעזרת אולטראסאונד. לצערי, חלק מהנזקים של מה שנקרא Congenital Syphilis ניתן לזהות רק לאחר הלידה. הרבה בריאות אפי

27/01/2015 | 07:41 | מאת: אבי

תודה על התשובה, הבעיה שקיבלתי 3 חוות דעת על הנושא מ 3 רופאים שונים (אתה הרביעי) וכל אחד די אומר משהו שונה. הרופא האחרון משניידר , פרופסור מתמחה במחלות זיהומיות אמר לנו שאין מה לדאוג, שצריך לתת לה פנצילין (הביא שמות של התרופה), ביחידות של 2.4 מליון, פעם בשבוע, במשך שלושה שבועות. ושזה ימנע את ההדבקה. אומר כי הדבקת העובר מתרחשת בדרך כלל בסוף ההריון (ואנחנו רק בשבוע 21). כמו כן המליץ בלידה לבדוק את התינוק ובמידת הצורך לתת לו גם פנצילין בהזרקה לוריד. אמר בגדול שהמחלה הזו, כשהיא מטופלת, היא קלה וניתנת לריפוי. איך אוכל להיות בטוח בתשובות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות