כמה שפעות יש?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/10/2014 | 15:39 | מאת: שפעת

בפורום תפוז לחיסונים נכתב:" לנגיף השפעת ידועים כמאתיים זנים, רק שלושה מהם נכללים בחיסון." אם יש 200 זנים למה מחסנים רק נגד 3?

שלום שפעת, נגיף השפעת עובר מוטציות (= שינויים גנטיים משמעותיים) לעתים קרובות, ולכן יש כל כך הרבה זנים של הנגיף. כיוון שאין אפשרות לכלול בחיסון כנגד השפעת העונתית את כולם, מנסה ארגון הבריאות הבינלאומי, בסביבות חודש פברואר בכל שנה, לחזות את 3 או 4 הזנים שיהיו דומיננטיים בסתיו/חורף של אותה שנה, וממליץ לכלול רק אותם בחיסון. לפעמים זה מצליח, ולפעמים לא... הרבה בריאות אפי

31/10/2014 | 00:19 | מאת: שפעת

לפי ידיעתך/זכרונך, ב 10 השנים האחרונות - כמה שנים זה הצליח וכמה לא?

מנהל פורום מחלות זיהומיות