סלמונלה, ליסטריה וכו' בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2014 | 11:37 | מאת: לבבית

אני בהריון ומאוד מקפידה על האוכל שאני אוכלת. יש לי עוד מעט אירוע מאוד חשוב ואני, מצד אחד, מאוד רוצה להינות ממנו, מהאוכל, ומצד שני, מפחדת לחטוף איזה זיהום עקב סלמונלה, ליסטריה וכו', כי הרי מספיק שהכלים לא נשטפו כמו שצריך או שהאוכל הוכן על משטח בו הוכן גם אוכל שלא עבר קודם בישול, וניתן לחטוף את הזיהום. 1. האם במידה ואכן האוכל יהיה מזוהם, יהיו לי בהכרח תופעות כגון הקאות ושלשוים, או שיש אפשרות שאני אפילו לא אדע על כך ועל הפגיעה שהתרחשה בתינוק? 2. האם במקרה של זיהום המלווה בתסמינים, ניתן לטפל בו, באנטיביוטיקה, למשל? קראתי שלא פעם זה גם עלול להסתיים בהפלה... 3. האם אם יש ספק כלשהו, אפשר לבדוק זאת ע"י בדיקת דם בקופת חולים? 4. האם ללכת לאירוע ולנהות מהאוכל הטעים, תוך הקפדה על אמצעי זהירות (לא לאכול סושי, פטה כבד וכו'), או שבכל זאת עדיף להימנע? אני רואה המון נשים בהריון שאוכלות במסעדות ותוהה האם אני לא מגזימה עם הזהירות שלי...

שלום לבבית, 1. אוכל מזוהם" הוא מונח מ א ד ((מאד!) כללי. 2. לא כל אכילת "אוכל מזוהם" גוררת הקאות ושלשולים. 3. זיהום חיידקי שנגרם מ"אוכל מזוהם" ניתן בד"כ לטיפול (גם) בעזרת אנטיביוטיקות מתאימות. 4. האבחנה של כל זיהום כזה היא שונה: יש בדיקות צואה שונות, יש בדיקות דם שונות, ועוד. 5. ההחלטה האם ללכת לאירוע ו/או מה לאכול שם היא שלך בלבד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות