תרבית שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2014 | 12:38 | מאת: חן

שלום לך דוקטור. אני בהריון שבוע 34 לפני שבוע הגיעו תשובות תרבית שתן שהיה חיידק קלבסיאלה פנאומוניה. עקב בדיקת שתן תקינה נישלחתי לאחר שבוע שוב לבדיקה חוזרת.ויום למחרת התחלתי לבנתיים זינת 500 פעמיים ביום. הבדיקה היום חזרה תהליך הבדיקה התוצאה REMARKS (MICRO) Order Comments REMARKS (MICRO) Midstream :מקום לקיחה Urine culture no growth זו התשובה. מזה אומר? מה דעתך יש חיידק או לא? יש לציין שאין לי תסמינים מיוחדים של דלקת.

21/09/2014 | 12:41 | מאת: חן

יש לציין שהתרבית הראשונה נעשתה ללא ניקוי לפני. והתרבית השניה נעשתה אחרי ניקוי סטרילי של המקום. ועוד שאלה בשתן השני אני נתתי ממש קצת מהשתן זה משנה?

שלום חן, קיימים מספר הסברים אפשריים לתיאור שלך ('תרבית ראשונה חיובית ותרבית שניה שלילית'). אחת מהן סופקה על ידך (נקיון לקוי של קצה השופכה בעת לקיחת הדגימה הראשונה, מול נקיון טוב בעת לקיחת הדגימה השניה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות