חיידקים בשלפוחית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2014 | 07:19 | מאת: מור

בוקר טוב דר הלפרין אפרים, שאלה: האם ייתכן שחיידק אי קולי בדלקות בשתן יכול להגיע מפירות וירקות? או מאכלים ושתייה אחרים? אולי מיץ רימונים טבעי שסחטתי במו ידי, או מיץ משמשים שקניתי בסופר? או שחיידק זה מחייב הדבקות בגלל הגיינה לא טובה? תודה

שלום מור, 1. חיידקי 'אי. קולי' יכולים להימצא על ירקות, ולהדביק אותנו במהלך אכילתם. לעומת זאת, אין זה סביר שהם ימצאו במיץ רימונים טבעי שסחטת במו ידייך, או במיץ משמשים שקנית בסופר. 2. יחד עם זאת, זיהום בדרכי השתן ל א נגרם מאכילת ירקות מזוהמים, אלא נגרם ע"י חדירת חיידקים אלו ממערכת העיכול דרך העור של האגן אל השופכה- הן מסיבות גנטיות, והן מסיבות מכניות (למשל יחסי מין). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות