קונדילומה - הדבקה וקשר בין אזור ההדבקה למקום הנגע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2014 | 15:30 | מאת: רונן

ד"ר שלום רב, לבן זוגי חשד לקונדילומה בפי הטבעת. אנו מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים בצורה מונוגמית מזה זמן רב לאחר בדיקת מחלות מין ( אידס, הרפס,כלמידיה וצהבת ). 1.האם הסיכוי שנדבקתי הינו מוחלט ? 2.ויזואלית לא מצאתי נגעים ע"ג איבר המין שלי ו/או בפי הטבעת. 3.כיצד ניתן לבדוק עם נדבקתי ועם הוירוס מצוי בגופי? 4. ישנה אפשרות כי ההדבקה של הקונדילומה הייתה באמצעות יחסי מין אוראליים או ואגינאליים שמוקד הנגע הינו בפי הטבעת. תודה מראש.

שלום רונן, 1. הסיכוי שנדבקת איננו 100%. 2. כדי לדעת האם נדבקת בעבר ב- HPV (הגורם ל'קונדילומה') ניתן להיבדק ע"י רופא עור, ולחילופין- לבצע בדיקת דם לאיתור נוגדנים לנגיף זה. 3. הדבקה ב'קונדילומה' יכולה להיגרם גם במהלך יחסי מין אוראליים-אנאליים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות