קלבסיאלה וילדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/09/2014 | 08:49 | מאת: מיכאל

שלום ד"ר הלפרין, סבתי (89) אושפזה בבית חולים זמן מה, ולאחר מכן שוחררה לבי"ח גריאטרי. שם הודיעו שהיא נדבקה בKCP והושמה בבידוד. כעבור שבועיים שוחררה הביתה. רציתי לדעת האם כדאי להיזהר שלא לבוא לביתה, בפרט משום שיש לי ילדים קטנים וכן תינוקת בת 3 חודשים. אם, כפי שהבנתי, אפשר להידבק מזה וליהפך לנשא, אם כך אולי יש לחשוש ולא לבקר גם אצל ההורים שלי שנמצאים אצלה יום יום ואולי יידבקו? או שזה חשש מוגזם? האם שימוש בכפפות ו/או חיטוי ידיים לאחר שהות אצלה מבטיחים שלא נדבקו או שהסיכויים עדיין 50/50? תודה מראש!

02/09/2014 | 09:45 | מאת: מיכאל

האם חיידק ה- KPC צפוי להיעלם לאחר זמן מסויים מהגוף, או שהוא נשאר לתמיד - באדם קשיש או לחילופין באדם בריא צעיר? שוב תודה!

שלום מיכאל, 1. אני לא רואה סיבה להימנע מביקורים אצל אדם רק בגלל שהוא אובחן בעבר כ"נשא" של KPC. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה בחיידק זה מומלץ להקפיד על כללי הגיינה בסיסיים, כגון רחיצת ידיים במים ובסבון בתום הביקור (אך אני לא מוצא הצדקה לחבוש כפפות במהלך הביקור). 3. החיידק (KPC) עשוי להיעלם באופן עצמוני מגופו של ה"נשא". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות