אנטיביוטיקה לדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/08/2014 | 14:34 | מאת: עינת

שלום אדם שסובל מדלקת ריאות קשה בבית חולים עם המון ליחה, ועם חום ורמות מוגברות של כדוריות לבנות. מטופל בכלורמפינקל וקוליסטין כבר שבוע, ללא שיפור. האם זה אומר שהאנטיביוטיקה לא מתאימה? או שאולי יש מקור אחר לזיהום בנוסף שלא מכוסה ע"י האנטביוטיקה? ושאלה שניה. האם ריבוי ההפרשות בריאות מפריע ליעילות הספיגה והעבודה של האנטיביוטיקה? תודה

שלום עינת, 1. שילוב של 'כלורמפניקול' 'קוליסטין' ניתן בד"כ כשקיים זיהום שנגרם ע"י חיידקים שהם עמידים לאנטיביוטיקות אחרות. לחום שנמשך שבוע למרות טיפול כזה יכולות להיות סיבות אפשריות שונות, שאחת מהן היא קיומו של זיהום אחר בגוף. 2. ריבוי הפרשות בדרכי הנשימה לא אמור לפגום בצורה משמעותית בהשפעה הטיפולית של תרופות שניתנות דרך הווריד במינון המתאים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות