האם החיסון לשעלת עדיין יעיל?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/08/2014 | 22:12 | מאת: שעלת

בפורום תפוז לחיסונים נכתב שהחיסון כבר לא רלוונטי כי החיידק השתנה. האם יעילות החיסון ירדה לאפס ולכן יש עכשיו הרבה יותר חולים? "החיסון אינו רלוונטי בשנים האחרונות. מחקרים אשר יצאו בשנים 2008 ו- 2010 מצביעים על הסתגלות חיידק השעלת לחיסון וזאת באופן יצירת מוטציות ספיציפיות בחיידק השעלת אשר כנגדו מכוון החיסון. החוקרים מצביעים על קשר ישיר בין החיסון הניתן לבין יצירת אותן מוטציות, דבר הגורם לעלייה חדה במקרי השעלת באוכלוסיה המחוסנת והבלתי מחוסנת כאחד."

שלום שעלת, חיסון השעלת הקיים עדיין יעיל ורלוונטי (אך כמו כל חיסון הוא איננו חף מבעיות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות