תוצאות בדיקות דם - עבור צהבת B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2014 | 12:53 | מאת: לין

שלום, עשיתי בדיקת דם וקיבלתי את התוצאות הבאות HEPATITIS Bs Ag positive HEPATITIS Bc Ab TOT positive HEPATITIS Be Ag negative HEPATITIS C Ab negative TREPONEMA SCR./TPHA Negative מה המשמעות ? איך יכול להיות שאני מחוסנת (קיבלתי חיסונים לפני נסיעה לדרום אמריקה) ועדיין יצאה תוצאה חיובית ב HEPATITIS Bs Ag ? אין לי סמפטומים של המחלה ואני מרגישה מצויין. אני מאד לחוצה אשמח לתשובה בהקדם

שלום לין, לפי תאורך והבדיקות שמצורפות לשאלתך קיים חשש שאת נשאית של נגיף ההפטיטיס B. המלצתי- להיבדק בהקדם ע"י רופא/ה מומחה/ית למחלות כבד. הרבה בריאות אפי

01/08/2014 | 20:15 | מאת: לין

תודה על תשובתך. אשמח למענה למספר שאלות נוספות. מה המשמעות של התוצאה החיובית עבור הבדיקה HEPATITIS Bc Ab TOT positive ? האם אין התוצאה החיובית מעידה על כך שקיימים נוגדנים בגוף שלי נגד המחלה צהבת B ? האם החיסון שקיבלתי לפני כמה שנים לא יעיל ?? קיבלתי את שלושת החיסונים נגד צהבת B מה המשמעות האופרטיבית של העובדה שאני עלולה להיות נשאית של הנגיף ? תודה מראש על תשובתך

מנהל פורום מחלות זיהומיות