טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2014 | 16:14 | מאת: אפרת

שלום, שלשום בערב נפצעתי מתיל חלוד. התיל היה תלוי על עץ (כלומר לא בתוך האדמה) ולא שמתי לב אם היה עליו לכלוך או לא כי לא ידעתי שזה חשוב (אבל לא ממבט מרפרף לא נראה מלוכלך). השריטה שטחית מאוד (ירד ממש קצת דם). לפני שש שנים גם היתה תקרית דומה והלכתי להתחסן. השאלה היא כזו: א. האם לפני שש שנים בוודאות קיבלתי במרפאה בוסטר (בטוח קיבלתי זריקה כלשהוא, השאלה האם ייתכן שנתנו חי חיסון סביל או שתמיד נותנים חיסון פעיל) ב. בהנחה שהחיסון מלפני שש שנים בסדר: האם בגלל שהתיל היה חלוד ובחוץ ואני לא זוכרת את מצבו צריך להתחסן כי עברו מעל חמש שנים מהחיסון הקודם? תודה!

שלום אפרת, לפי תיאור הפציעה שלך נראה שזריקת הדחף, שקיבלת לפני כ- 6 שנים כנגד 'טטנוס', מספיקה כדי להגן עלייך מפני תחלואה במחלה זו בעתיד הקרוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות