בדיקה HIV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2014 | 18:45 | מאת: אייל

שלום, בדרך כלשהי נידקרתי ואף הוזרק לי דם ממזרק נשא HIV, קיבלתי טיפול מונע-PEP, היו תסמינים : לאחר 3 שבועות בלוטת לימפה, פריחה בצורת נקודות אדומות וכמו שריטה מתחת לעור, פצעים בפה, תחושת בעירה בגוף, ניבדקתי HIV כמה פעמים כשהאחרונה 66 יום לאחר החשיפה-שלילי. לגבי HCV איבדק 3 חודשים לאחר החשיפה, אם חלילה הייתה הדבקה ב-HIV וב-HCV בו זמנית, האם ה-HCV דוחה את הסרולוגיה ל-HIV? עד כמה אמינה תוצאה 66 יום מהחשיפה בהנחה שבמהלכם טיפול PEP וחשש גם להידבקות בHCV?

שלום אייל, 1. הדבקה גם ב- HCV וגם ב- HIV במקביל לא אמורה להשפיע בצורה משמעותית על בדיקות האבחון של נגיפים אלו. 2. בדיקת HIV שמדווחת כ'שלילית' 66 ימים לאחר מגע מורידה מאד את הסבירות שהנבדק/ת נדבק/ה בנגיף זה במהלך המגע הנ"ל. הרבה בריאות אפע

מנהל פורום מחלות זיהומיות