מדדי דלקת בבדיקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2014 | 15:18 | מאת: מיטל

במשך 4 ימים אני עם חום גבוה,חולשה,תפליטים וכאבים בגרון וכאבי ראש , בבדיקת דם הגל תקין (כולל ספירה ותפקודי כבד) ורק מדדי הדלקת גבוהים -CRP 80 ESR-50 מה זה יכול להיות?האם מתאים לסטרפ? מחלת הנשיקה?

שלום מיטל, CRP ו- ESR הם מדדדי דלקת כלליים, וערכים גבוהים שלהם אינם אבחנתיים לזיהום כלשהו. כשאדם סובל מכאבי גרון, חום גבוה ותסמינים נוספים- מקובל לבצע תרבית גרון (עם חושדים בזיהום שנגרם ע"י חיידק שנקרא 'סטרפטוקוקוס'), או סרולוגיה ל- EBV ו- CMV (אם חושדים ב'מחלת הנשיקה'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות