הדבקה בכלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/04/2014 | 06:37 | מאת: תמרה

שלום ובוקר טוב אתמול היינו ביער בן שמן והיו שם שני כלבים מסוג פיקנז ננסי שהתרוצצו בין אנשים וגם הגיעו אלינו, ליטפתי אחד מהם, ליטוף קטן כי הכלב מיהר למקום אחר ולאחר מכן שמתי לב שהיה לי חתך קטן באחת מהאצבעות, עם דם יבש. הכלב נראה מטופח וחיוני, הרבה ילדים ליטפו אותו וגם הבעלים שלו, הוא נתן לכולם לתת לו תשומת לב. לא הרגשתי רטיבות של רוק על הפרווה כשליטפתי אותו, היא היתה יבשה. מה הסיכוי להדבקה בכלבת מאירוע כזה? אני קצת לחוצה. אני בעיקרון קיבלתי חיסון לפני פחות משנה וחצי ונאמר לי שהוא תקף לשנתיים במאה אחוז. תודה מראש.

22/04/2014 | 13:11 | מאת: תמרה

הוא לא נשך אותי, זה קילוף עור באצבע שקילפתי ביום אחר והדם היה ממש מועט ויבש

שלום תמרה, מגע עם פרווה של כלב, כמו זה המתואר בשאלתך, א י נ נ ו נחשב כגורם סיכון מקובל להדבקה בכלבת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות