מחלת הנשיקה שאלה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/04/2014 | 19:55 | מאת: שרון

שלום אני בן 33 בחור בריא בד"כ מתאמן באופן קבוע לפני כשלושה שבועות הובחנתי כחולה במחלת הנשיקה במשך כשבועיים הייתי סובל מחום עולה ויורד סחרחורת חולשה עייפות וכאבי צוואר . בימים האחרונים אני חש שיפור משמעותי החום נעלם לגמרי ולמעשה נשארו לי כאבי צוואר קלים ומעט חולשה ועייפות שאלתי האם אני יכול בהדרגה לחזור לשיגרת אימונים כגון אירובי ואימון במשקלות גם אם עדיין המחלה קיימת ? כמו כן בבדיקת אולטרה סאונד בבטן הובחן הגדלה קלה בטחול אורך 125 מ"מ כל שאר האיברים תקינים האם ניתן לעסוק בפעילות גופנית? תודה מראש.

שלום שרון, במהלך החלמה מ'מחלת הנשיקה' מומלץ לחזור לפעילות גופנית בזהירות ובהדרגה. יחד עם זאת, כל עוד הטחול הוא מוגדל ובולט מתחת לקשת הצלעות, מומלץ להימנע מפעילות ספורטיבית שבה סביר שיווצר מגע שעשוי לגרום לפגיעה באזור (למשל משחקי כדורגל וכדורסל). הרבה בריאות אפי

13/04/2014 | 14:09 | מאת: שרון

ומעט משקלות במשקלים קלים אם אני מבין נכון בפעילות שכזו אין סכנה לטחול ? הוא שעדיין קיים סיכון מסוים ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות