הפסקת שימוש באמצעי מניעה - באיזה גיל?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

17/05/2016 | 10:57 | מאת: קארין

אני בת 43.5, יש לי מירנה קרוב ל4 שנים ומעוניינת להסירו בעקבות תופעות לוואי מציקות - השמנה ונפיחות ולאחרונה גם ירידה חדה בחשק המיני ותחושה כללית של חוסר איזון הורמונלי, כולל בעיות שינה. תדירות יחסי המין שלי היא כפעמיים בחודש עם בן זוגי. אני מתלבטת לגבי הצורך בשימוש באמצעי מניעה לאחר הוצאת המירנה לאור הפוריות היורדת בגילי ותדירות הסקס הנמוכה. יש לציין שאני מרגישה את דקירת הביוץ כאשר הוא מתרחש ולכן חשבתי שאולי אוכל להסתפק בשיטת הימים הבטוחים או שימוש בנר קוטל זרע באירוע עצמו. אשמח לשמוע את הערכתך המקצועית לגבי אחוז סיכוי לכניסה להריון לא רצוי בגילי ובהתחשב בנתונים הנוספים שציינתי. וכן, איזה אמצעי מניעה לא הורמונלי מומלץ לאישה כמוני? תודה רבה

מבחינה מדעית רפואית הסכוי להרות נמוך אבל קיים ולכן לא ניתן ליעץ לך מה לעשות.

מנהל פורום גיל המעבר