טינטון - לא יכול לסבול יותר !!!!!

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/03/2010 | 13:57 | מאת: אברהם

ב"ה שלום, מזה כחודשיים התחיל אצלי טינטון,עשיתי בדיקת שמיעה ו BRA יש לי ירידה קלה בשמיעה והבדיקה תקינה. אני בן 62 עשיתי גם MRI יצא תקין , הטינטון פשוט הפך אותי לחסר ביטחון, לדיכאוני, בעיקר שכמה רופאים נתנו לי להבין שאין לזה פיתרון, רק המחשבה הזו פשוט הורסת אותי. אחד הרופאים אמר לי לשקול להתקין מכשיר שמיעה, אני שואל: האם מכשיר שמיעה יקל או יפתור את בעיית הטינטון? או שהוא ישפר את השמיעה בלבד? (לא מרגיש בעיה עם השמיעה) או שטיפול במכון בשיטה של מיסוך יותר יעיל? מחכה לתשובה. אברהם

19/03/2010 | 08:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אברהם אני מבין בהחלט את הרגשתך וסיבלך.יש גם סיכוי סביר שהטינטון יחלוף מאחר והוא רק מזה חודשיים. לא ציינת מה תוצאות בדיקת השמיעה. כאשר יש ליקוי שמיעה בהחלט מכשיר שמיעה עשוי להקל על הטינטון מאחר וע"י שמיעה טובה יותר של הרעש הסביבתי שומעים פחות את הרעש הפנימי - הטינטון. בהתאם לתאור סיבלך נראה לי שהטיפול הדחוף ביותר הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם לימוד טכניקות שונות של הרפיה והסטת תשומת הלב. ובנוסף בהחלט יכול לעזור מיסוך חלקי בשיטתTRT בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)