פטמה אחת נפוחה - ילד בן 11.5

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

05/07/2015 | 22:55 | מאת: אורן

היי בני בן ה 11.5 פתאום הסב את תשומת ליבי שיש לו פטמה אחת נפוחה. הסתכלתי ואכן פטמה אחת נפוחה בהחלט. אין כאב ואולי יש גוש קטן אבל מאחר והוא שמנמן קשה להרגיש מה שכן יש זה אולי הילה סביב הפטמה בצבע עור כהה מעט אבל גם לא בטוח. התפתחות מינית שלו החלה רק מבחינת צמיחת שיער ערווה ממה שקראתי הבנתי שאין מקום לדאגה מאחר ומדובר בקטע הורמונלי שיכול להמשך חודשים האם כך הדבר ? אורן

שלום אורן ההסבר הסביר ביותר הוא שאכן מדובר בשינויים הורמונליים הקשורים להתבגרות. שנויים כאלה יכולים בזמן הקרוב גם בשד השני. כמובן שמומלץ שבינך ייבדק אצל רופא ילדים כדי לוודא שאין ממצא אחר. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים