קשרית בבלוטת התריס שנדגמה fna

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/08/2016 | 15:09 | מאת: גלי

שלום רב. מזה כשלוש שנים אני במעקב בשל קשרית בבלוטת התריס. לפני כתשעה חודשים גודלה היה 4*5 ממ , לפני חודש ביצעתי u.s חוזר ואז התברר כי הקשרית הגיעה למימדים של 10*5 ממ כלומר פי 2.5 ממה שהייתה . רופא א.א.ג שלח אותי לביופסיה שם התקבלה התשובה :bethesda 1 יש לציין שגם בדיקת דם תאירוגלובולין הייתה מעל הנורמה, כמו כן לצערי בשל אירועי tia חוזרים אני עוברת לא מעט הדמיות של סיטי (בשנתיים האחרונות עברתי לפחות 10 בדיקות סיטי ראש) מה המשמעות של הבחנה זו? מה הסבירות חלילה לסרטן? האם יש צורך בהליך נוסף? סליחה על המלל הרב ותודה מראש על התגובה.

שלום רב, תשובה זו אינה אבחנתית. יש לחזור על הביופסיה. עדיף במקום איכותי בו מתבצעת בדיקה פתולוגית כבר במקום- ניתן אצלנו במרפאת ארם באסותא תל אביב (03-7645464) . בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר