תופעות 5 שנים לאחר כריתת גרון

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/07/2016 | 20:23 | מאת: jhon

שלום ,אני 5 שנים לאחר כירתת גרון ,לפני כשנה החלו בעיות בהזנה ,האוכל לא עבר טוב ,ועשו לי כמה הרחבות לוע ,לפני חצי שנה לאחר שהבעיות לא השתפרו,החלו להופיע נקבים בגרון ,פנימה לריאות והחוצה,לפני חודשיים לאחר ,שלא חל שיפור עשיתי פטסיטי ,שהאבחנה שבו הייתה שאין קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שיאתי ,אןלם יש קליטת FDG ללא ממצא טומוגרפי במעבר neopharynx לוושט,וכן קליטת FDG ברכס אלבולרי ,של לסת תחתונה, כיום ,אין בכלל מעבר לאוכל דרך הוושט ,גם מים עוברים בקושי ,ונוזלים מהנקבים בצוואר החוצה ולריאות . לפני חודש עשו לי צינור גאוסטרום ,כך שאני אוכל ושותה מהצינור. יודגש כאן ,שהייתי אצלך ,בביקור לפני כ6 שנים . אשמח לחוו'ד לגבי האפשרויות ,לשיפור המצב .

שלום רב, קשה מאוד לומר ללא בדיקה. נשמע שאם יש לעזור אז זה באמצעות ניתוח גדול שיכלול כריתת בית הבליעה כולו ושיחזור שלו. סיכוני הניתוח גבוהים ולא ברור כלל אם מומלץ. ממליץ לפנות לרופא שניתוח אותך לחוות דעת ראשונית. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר