עזרה בפענוח בדיקה. תודה.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

14/04/2015 | 03:58 | מאת: אלכס

הי נשלחתי לבדיקה בעקבות שיעול עם לילה וקושי בנשימה עם תחושת מחנק בגרון ונפיחות עם כאב בצוואר. ביצעתי ניתוח לפני כעשרים שנה לכריתה בלוטת תריס בצד ימין של הצוואר אשמח להסבר על תוצאות בדיקת: א.ס צוואר כולל בלוטת הלימפה. ממצאים:us בלוטת המגן ורקמות רכות. בליטת הבלוטה בגדר התקין בשמאל. האונה הימנית נכרתה(לפניי עשרים שנה). ללא שארית רקמה או ממצא פתולוגי במיטתה. האונה השמאל עובי 15 ממ רוחב 15 ממ. האיסתמוס בעובי 3.7 ממ מרקם הבלוטה:רב קשרי קשר בולט שונה בקוטר 7 ממ,באונה השמאלית בבקוטב עליון. בעל גבול חד וסדיר. אוואסקולרי המירקם: סולידי היפו-אקוגני. מכיל מוקדים אקוגניים זעירים. נכוחות קשריי לימפה-אין. תודה רבה על ההתייחסות

שלום רב, הממצא נראה שפיר אך מומלץ להגיע לבדיקת רופא אאג מנתח ראש צוואר להערכה. ייתכן ויומלץ ניקור הממצא תחת US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר