ניתוח להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/08/2014 | 21:01 | מאת: רינת

שלום, בני בן 5 ו- 8 חודשים, עבר בגיל 3 ניתוח הוצאת שקד שלישי והכנסת כפתורים, לתקופה מסויימת היתה הטבה מבחינת השינה, הנחירות והנוזלים באוזניים ואחרי כמה זמן שוב חזרו הנחירות והנוזלים באוזניים, השקדים שלו מאד גדולים מאז ומתמיד ומסרטונים שהראיתי לרופא בזמן שהוא ישן קבע הרופא שיש לו גם הפסקות נשימה בשינה ולכן ממליץ על ניתוח להסרת השקדים+שקד שלישי אם גדל שוב+ הכנסת כפתורים. השאלה שלנו האם באמת יכול להיות שהשקד השלישי גדל? אולי הוא הסיבה לנחירות ולהפסקות הנשימה ואפשר להסתפק רק בהוצאתו ללא הסרת השקדים? דרך אגב אף פעם לא סבל מדלקות גרון. בברכה, רינת.

שלום רינת במידה ויש הפסקות נשימה והשקדים מוגדלים התועלת בכריתת שקד שלישי בלבד נמוכה ועדיין ישארו תלונות חסימתיות כולל הפסקות נשימה לאחר הניתוח. לכן בתיאור שמסרת ניתוח שקדים רצוי ביותר בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים