תוצאות סקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/11/2015 | 18:25 | מאת: אדווה

שלום רב, אני בת 40 , הריון ראשון (לאחר IVF), שבוע 13 . ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 11+6 – NT = 1.1 mm, MoM 0.97 הסיכון לפי גיל בלבד: 1:110 הסיכון בשקלול הגיל והשקיפות: 1:613 למחרת עשיתי את הסקר הביוכימי והיום קיבלתי את התוצאות: PAPP-A = 2134 mU/L, MoM 0.97 Free B-HCG = 89 ng/mL, MoM 2.24 הסיכון בשקלול הגיל, השקיפות והסקר הביוכימי: 1:450 האם תוצאות החלבונים בדם אינן תקינות? (הבנתי ש- PAPP-A לא תקין הוא מתחת ל- MoM 0.15 וש- Free B-HCG לא תקין הוא מעל MoM 3 – האם נכון?) הרופא שלי אמר לי להיות רגועה והשכל תקין אך העלייה בסיכון בכל זאת מלחיצה אותי מאוד (למרות שעדיין נחשב בטווח התקין של סיכון מתחת ל- 1:380). האם לאור נתונים אלו מומלץ לפנות לייעוץ גנטי? הרופא העלה אופציה של דיקור מי שפיר מאוחר (בשבוע 32 – כיוון שמדובר בהריון "יקר"). האם זה כדאי במצב זה או שעדיף לבצע את הדיקור במועדו הרגיל למרות הסיכון להפלה? כמו כן, מתלבטת מאוד האם לבצע בינתיים בדיקת NIPT – מה דעתכם? תודה רבה! (וסליחה על האורך...)

הבדיקה מ צויינת הקטינה באופן משמועתי את סיכון הרקע עפי גיל. אם היית בת 20 היום המספרים היו עוד יותר יפם אך לגיל השפעה אין מה לעשות. בדיקת NIPT זה רעיון טוב כי היא הרבה יותר מדויקת מאשר סקר שליש ראשון. אשר לדיקור מאוחרק- אני לא בעד. סיכון לפגות שיכולה להיות משמעותית, סיכוי לא לקבל תוצאות. עושים דיקורים מאוחרים רק כשאין ברירה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי