בדיקות טרום הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/05/2015 | 21:12 | מאת: מיכל

בת 31.שנינו אשכנזים.הוצע לי עיי אחות קופח לעשות בדיקות גנטיות מורחבות של קופח כללית.האם ניתן להסתפק בהן ולא לעשות את המורחבות יותר בבלינסון? בתחילה רק אני יכולה להיבדק ללא בן הזוג? אם חלילה משהו לא יהיה תקין למי עלי לפנות? האם זה תקין שרק אחות בקוםח מפנה לבדיקות? קראתי תשובות שכתבת לפונים אלייך ואת ממש משקיעה בתשובותייך. יישר כוח.

`על פי איגוד הגנטיקאים קיימות מספר מחלות אותן מומלץ לבדוק טרם ההריון, על פי מוצא. הבדיקת סקר המורחבת (שנעית כיום בבלינסון ובאיכילוב באופן פרטי) מרחיבה מעבר לכך למעל 100 מחלות. היתרון הוא שאם ימצא שאת ובן זוגך נשאים- ניתן להמנע מילד חולה בשיטות שונות (רוב הדברים לא מתגלים בבדיקות שגרה בהריון) החסרון, מעבר לעלות, הוא מצבים בהם רק אחד מכם ימצא נשא (בודקים את שניכם במקביל) ואז נשאר איזשהו ספק קל לגבי הסיכון לצאצא פוטנציאלי. גם אותו ניתן לצמצם אבל זה הולך ונהיה מסובך יותר טכנית שורה תחתונה: עד כמה אתם צריכים בטחון, עד כמה אתם רוצים לברר, האם תשקיעו בכל כסף זמן ו"זמן רגשי" או שתסתפקו בהמלצות של האיגוד הגנטי אין תשובה נכונה. יש רק מה שמתאים לכם. עם כל המידע הקיים היום, זה בסדר גמור שהציעו לך את זה. אחרת לא היית יודעת ומבררת בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי