בדיקת דם לאיתור שינויים כרומוזומאליים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/12/2014 | 15:30 | מאת: ולה

שלום רב, אני מעוניינת לבצע את בדיקת הכרומוזומים. הריון לאחר טיפול ivf, היו 2 עוברים, איך הריון 1 בתוך הרחם והריון ועובר שני בקרן של רחם. עברתי ניתוח ב5/11/14. הריון ברחם תקין שבוע 16, אני בת 35. האם אני יכולה לבצע את הבדיקה הנ"ל? תודה רבה

לא מבינה לאיזה בדיקה הכוונה אם הכוונה למי שפיר- אין מניעה גנטית. אם הכוונה לאחת מהבדיקות ה NIPT לאיתור תסמונת דאון בדם האם- כיוון שמדובר בהריון שהחל בפועל כתאומים,אבל מניחה שעברת ניתוח בקרן הרחם- מציעה להתייעץ באופן ספציפי עם הנתונים המדויקים עם כל אחת מהחברות המסחריות שמבצעות את הבדיקה. בחלקן לאחר סוג כזה או אחר של הריון תאומים קיים קושי בביצוע הבדיקה ומתן תשובה מהימנה אם הכוונה בבדיקה לעצמך- שוב אין מניעה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי