קריוטיפ לאחר 2 הפלות רצופות - דחוף!!

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/10/2014 | 10:45 | מאת: tali

שלום, אני בת 36. 5 ילדים שנולדו לאחר הריונות ולידות תקינים ללא הפלות וללא סיפור משפחתי של הפלות חוזרות. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות כשבינהן הריון כימי אחד. אני מודעת לכך שבירורים עושים לאחר 3 הפלות ובכל זאת עשיתי כבר בדיקת קרישיות יתר והיסטרוסקופיה שיצאו תקינים. לפני כמה ימים קראתי שגם בדיקת קריוטיפ לבעל ולאישה מומלצת לאחר 3 הפלות. אשמח לשמוע מה דעתך? האם נכון לעשות זאת כעת לפני כניסה להריון נוסף? אין ליבעיה לשלם פרטי באם לא יאשרו לי... תודה.

שלום. בעקרון "הפלות חוזרוצ" הינו מצב המוגדר לאחר 3 הפלות, כשניתן תאורטית לכלול גם הריון כימי. טוב ונכון עשית שבררת קודם את נושא ההיסטרוסקופיה וקרישיות היתר. ניתן להשלים גם קריוטיפ לשניכם, אפילו לאחר 5 ילדים. כמו כן במידה וחלילה תהיה הפלה נוספת, ניתן לבדוק את החומר ההריוני מחלל הרחם עצמו

02/10/2014 | 09:26 | מאת: tali

תודה על המענה המהיר. השאלה היא אם לדעתך, בהתאם לסיפור שלי, יהיה נכון למנוע הריון עד לאחר קבלת התוצאות? או להמשיך ולנסות להרות? יכול להיות מצב שהבדיקה שלנו תצא תקינה ועדיין יהיה עובר עם פגם כרומוזומלי?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי