מנוחה עקב סדק בירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/10/2014 | 14:24 | מאת: צבי

שלןם יש ל יסדק בירך עקב תאונת אופניים.הרופאים הוראו לי מנוחה מוחטת בבית ללא דריכה על הרגל האם נדרש יישור הרגל על כסא או שרפרף כל הזמן ? האם ישיבה רגילה כאשר הרגל מונחת על הרצפה אפשרית ? האם מעבר בקפיצה על רגל אחת ממקום מקום אפשרית?

שלום צבי לאחר טראומה למפרק או עצם ישנן הוראות דריכה והפעלה בהתאם למיקום, לחומרה או לטיפול שבוצע. ההוראות ניתנות ע"י רופא בלבד. במידה וקיבלת הוראות איסור דריכה משמע שאסורה נשיאת משקל על הרגל. לגבי מנח הרגל בישיבה- אין בידי מספיק מידע כדי לענות על שאלה זו, ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולחדד את הוראות ההפעלה והדריכה על מנת למנוע נזק נוסף. לגבי קפיצה על רגל אחת- בד"כ כאשר אסורה נשיאת משקל על הרגל מותאם אביזר עזר להליכה- קביים קנדיות/אקסילריות או הליכון בהתאם למצבך הגופני, גילך וכו'...כדי להקל על הניידות. את האביזרים ניתן להשאיל ב"יד שרה". בברכה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה