חוסר שעווה ותחושה מציקה באוזן לאחר ניקוי אצל רופא

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

02/08/2016 | 16:25 | מאת: יעל

ד"ר טליה מרק שלום רב, לפני בערך שנה הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שניקה לי את האוזן באמצעות שאיבה בעקבות פקקי שעווה. הניקוי מאוד מאוד כאב, ממש הרגשתי תחושה של דקירות, במהלך הניקוי הרגשתי גם סחרחורת איומה וביקשתי ממנו להפסיק את הטיפול. לאחר מכן כשהמשכתי להרגיש כאבים באוזן נבדקתי אצל רופאת המשפחה שלי והתברר לי שנוצרו שריטות בעקבות הניקוי ונוצרה דלקת. טופלתי ע"י טיפות אנטיביוטיות. בנוסף נבדקתי גם אצל רופא אף אוזן גרון שגם כן אמר שנוצרו שריטות ונאמר לי שהטיפול הנכון הוא באמת ע"י טיפות. מאז ועד עכשיו אני עדיין מרגישה תחושה מציקה באוזן, וגם האוזן בקושי מייצרת שעווה... לפני שעשיתי את הניקוי האוזן הייתה מייצרת שעווה בכמויות גדולות מה שלפי הבנתי מגן ושומר על האוזן וכשיו היא מייצרת שעווה אבל מעט מאוד, בטח לא בכמות שלפני הניקוי שעשיתי. נבדקתי כמה פעמים אצל הרופאים והסברתי שיש לי תחושה מציקה באוזן, תחושה שלא הייתה לי לפני הניקוי ( אני מרגישה כאילו צובטים לי את האוזן מבפנים). הרופאים שבדקו אותי לאחר הניקוי אמרו שהתעלה בסדר וגם התוף תקין. השמיעה תקינה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. מה יכולה להיות הסיבה לתחושה המציקה שאני מרגישה באוזן, מה יכולה להיות הסיבה למחסור בשעווה שהופך את האוזן למאוד רגישה ויבשה , האם זה נוצר בעקבות הניקוי? מה ניתן לעשות על מנת לבדוק את זה? האם יש בדיקה מעבר לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון? צילום או משהו כזה שניתן לראות את האוזן ולבדוק מה התחושה הזאת? אודה מאוד מאוד לעזרתך, זה ממש מפריע לי ביום יום ואני מאוד רוצה לבדוק מדוע זה כך... תודה מראש...

04/08/2016 | 17:35 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב האוזן מייצרת מעט מאוד שעווה כך שאין שום בעיה שאת מרגישה שיש מעט. בעיקרון אסור לחטט או לגעת באוזניים ואז אין בעיות. הרבה פעמים אי נוחות באוזן נגרמת מפרק לסת או תחושה קורנת מהלוע או השיניים וזה ממש לא צריך להדאיג אותך. כדאי שתהיי במעקב אא"ג אצל רופא שנעים לך להיבדק אצלו. אין מה לבצע בדיקות נוספות :) סופשבוע נעים !

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס