רגישות בשריר האגן השמאלי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/02/2015 | 13:12 | מאת: מיטל

שלום רב. שמי מיטל, בת 41. אחרי 3 לידות, לידה אחרונה לפני שנה ותשע (לידה רגילה). מספר חודשים אחרי הלידה (הנקתי) הופיעו לי כאבים חזקים ברגל שמאל. לעיתים היה קשה ללכת. היום הנושא מאחורי ברוך השם, אך יש לי רגישות בשרירים באיזור של אגן שמאל. לעיתים ממש נתפס לי שם שריר וזה מגביל תנועה. שמתי לב שזה קורה בעיקר שאני יושבת ואז נוצר יותר כיווץ ולחץ באופן טבעי בגלל הישיבה. הדבר מפריע לי מאד. לרוב אני מדביקה מדבקה סינית לחימום עד אחרי שבוע המקום נרגע.הייתי אצל אורטופד בזמנו לגבי הרגל ששלל הקרנה מהגב ופשוט המליץ על תנועה וחיזוק שרירים.האם יכול להיות שהגוף עוד לא השתקם אחרי הלידה? האם האגן אולי לא חזר למקומו? האם התופעה מוכרת? דרך אגב הייתי אצלכם בעבר למידרסים. תודה, מיטל

שלום מיטל כאב שמקורו באגן יכול להיות קשור או לא קשור ללידות. בכל מקרה נדרשת בדיקה קלינית יסודית של פיזיותרפיסט על מנת לאבחן את מקור הכאב. אין מה לגשת לאורתופד. ככל הנראה נדרש טיפול שמרני שיתחיל בזיהוי מקור הכאב (יתכן חוסר יציבות באגן שקשור ללידות או הבדל באורך רגליים שאינו קשור ללידות ועוד)כמו כן, האגן כולל מבנים אנטומים רבים וכדאי לזהות את המקור לכאב. גשי לפיזיותרפיסט לבדיקה וייעוץ בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה