המטומה שבוע 7........

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/06/2016 | 11:16 | מאת: עדי

שלום רב עברתי בדיקה בשבוע 6+4 לאיתור דופק וייצא תקין . יום לאחר מכן - היוי לי כאבי בטן ודימום פתאומי. הגעתי לביח שוב נצפה דופק אך מצאו המטומה בגודל 1.93 על 2 וחצי. הדימום היה חזק כ 3 פדים. באותו היום קיבלתי פרוגטרון ריטרד בזריקות וגזרתי על עצמי לנוח .באותו היום נפסקו הדימומים ומאז אותו היום ברוך השם לא חזרו. האם זה שאין דימומים מראה שיש שיפור במצב ההמטמה או לא בהכרח? לא יצא לי דם קרוש האם זה אומר שההמטומה לא נספגה? אני עם שתי ילדים מאוד קטנים בבית ומפחדת להרים אותם. אני גם קומה 4 בלי מעלית. איך לי להתנהג?? אנא עזרה

22/06/2016 | 11:17 | מאת: עדי

שכחתי לציין שמאז היום ההוא עבר שבוע ללא דימום

01/07/2016 | 10:49 | מאת: ד"ר סג'א ענאבוסי מורה

עדי שלום את צריכה מעקב של אולטראסונד לוודא שההריון מתפתח כצפוי ושהמהטומה נספגת .. היא יכולה להיספג בלי דימום לדני... ההמלצה שלנו שכל עוד יש דימום היא למנוחה למרות שלא הוכח מדעית שזה אכן מונע הפלה... בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה