הדבקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/11/2015 | 19:42 | מאת: עדי

שלום אני נמצאת בשבוע 24 ואינני מחוסנת לCMV אתמול נחשפתי במשך שעתיים לתינוק בן שנתיים עם תסמינים של חום 38 נזלת שיעול אשר התעטש והשתעל בחדר המשותף בו שהינו מספר פעמים. מניחה שרסיסי הוירוס נמאו באויר ובמשטחים שלידו 1. מה הסבירות להדבקות העובר והשפעת ההדבקה עליו בשבוע 24? 2. הבנתי כי בדיקת דם לנוגדנים תהיה חיובית רק בעוד חודש במקרה של הדבקה- האם עד אז העובר איננו נדבק או שמא נדבק ברגע החשיפה? האם שלב הדגירה ממזער את הנזק לעובר? חוששת מאד תודה

24/11/2015 | 06:42 | מאת: ד"ר דנה אירגה

האם ידוע כי לתינוק יש cmv? מה ידוע לך על התינוק? לא בכל הדבקה אימהית ב cmvישנה הדבקה עוברית, נוגדני igm יופיעו בהתחלה יש לפנות ליעוץ זיהומולוג מסודר או רופא הריון בסיכון על מנת לשקול מעקב אחר רמות נוגדנים בדם וכן הסבר מסודר אודות הנגיף והשפעותיו בעת הצורך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה