ליסטריה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/08/2015 | 07:32 | מאת: עדי

אני בהריון שבוע 27 ואכלתי פרוסה עם טונה מקופסת שימורים שלאחר מכן התברר לי שהקופסא נפתחה כבר לפני יומיים ןנשמרה במקרר. אני לא יודעת כמה זמן היא הייתה בחוץ לפני שהוכנסה למקרר. אני בחרדה נןראית מחיידק הליסטריה. מאז יש לי בחילות שאני לא יודעת אם הן מהלחץ או מהטונה. מה יש לעשות??

01/09/2015 | 20:30 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, זיהום בליסטריה לרוב לא מתבטא רק בבחילות אלא לרוב מחלה קשה יותר - הקאות, שלשולים, חום וכדומה. בשלב זה הייתי ממליצה להיבדק שגרתית ע"י רופא הנשים שלך ובמידה ומתפתח תסמין נוסף מלעיל - לפנות לבדיקה דחופה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה